15 mrt

Begin met het einde voor ogen

‘Begin met het einde voor ogen.’ Kent u die uitdrukking? Degene die ooit een managementopleiding deden of een managementboek lazen herinneren zich ‘The seven habits’ van Covey. Begin met het einde voor ogen is één van de zeven aangeprezen managementgewoontes, één waar ik zelf veel aan heb gehad bij de aanpak van allerlei te organiseren zaken, op het werk, maar ook thuis bij het koken voor veel personen, én bij het doorlopen van een lange termijn hardloopschema.

Het schema voor de Rotterdam Marathon op 5 april 2020 lag al in november 2019 voor me. Doel was helder: de marathon nog een keer uitlopen, liefst rond de 4 uur, en op een acceptabel niveau van afzien, bij voorkeur pas na 32-35 km. Met dat einde voor ogen ging ik stap voor stap, training voor training, de grijze, natte winter door, met veel langzame kilometers en met tempo-trainingswedstrijden van 14 km, 16, km, 20 km, 21,1 km. Het ging goed! Rotterdam, here I come! Maar ja, de afloop kennen we nu al. Het einde is verdwenen in de mist. Ik las in de Volkskrant dat het toekomstperspectief, de Olympische droom, van een topsporter zoals Michel Butter nu plotseling in rook dreigt op te gaan. Maar wat doet een topsporter dan!? Gewoon zijn lange duurloop van drie uur doen. alsof er (nog) niets aan de hand is. Flexibel omgaan met nieuwe omstandigheden? Ja, in het hoofd, maar het lichaam wil en kan nog vooruit! Klaar zijn voor wanneer de kans zich wel weer voordoet.

Zo gaan wij ook door: St Anthonis en Stevensloop afgelast, alle komende sportevenementen zijn onzeker, maar stil zitten is geen optie. Het wordt eindelijk lekker voorjaarsweer, niet binnen zitten, maar rennen, want de dag dat we weer samen aan de start zullen staan die komt!

17 okt

Algemene ledenvergadering 2019

Op maandag 18 november 2019, de dag na de Zevenheuvelenloop, vindt zoals gebruikelijk de Algemene Ledenvergadering plaats van HIT91. Van 17.00 uur -18.00 uur is er training, waarna om 18.15 uur de vergadering start. Er wordt gezorgd voor soep, broodjes en drinken. De agenda tref je hierbij aan.

Locatie: Vergaderkamer clubhuis atletiekbaan Brakkenstein

Ter voorbereiding op het eerste agendapunt van de  vergadering:

  1. Rondje “Voorwerp

Neem een (persoonlijk) voorwerp mee naar de vergadering dat van betekenis is voor hem/haar met betrekking tot het  hardlopen en vertel daar wat over. Het kan iets zijn wat altijd handig is om bij je te hebben of iets dat geluk brengt bij een wedstrijd, of iets waar je helemaal niets aan hebt gehad, een miskoop of zoiets.

KOMT ALLEN!

 

13 mei

Elk avontuur begint met een eerste stap

Nog niet toe of geen zin in ‘lang’en ‘ver’, dan ligt Nijmegen aan je voeten. Komend weekend, 18 en 19 mei, de  Marikenloop. De zondag is gereserveerd voor de vrouwen, met  de bescheiden afstanden 5, 7 en 10km, voor  velen een prestatie en een gelegenheid om jezelf weer eens te testen! En je kunt experimenteren met de trails op zaterdag, voor de fun (Hans!), met je familie (Bram!) of voor de spannende uitdaging 25km (Eliska!)

Mooi weekend!!