13 nov

Yess!! Zondag lopen we mee met de zevenheuvelenloop!

 

Top dat jullie allemaal meedoen in één van de teams van Radboudumc. Hierbij ontvangen jullie de laatste informatie over jullie deelname aan de Zevenheuvelenloop zondag 17 november a.s.

Omkleden en after party in de Vrije School Meander, Celebesstraat. Ook dit jaar kunnen Radboud-lopers op zondag vanaf 11.00 uur terecht op een eigen locatie, dit jaar is dat de Vrije School Meander, Celebesstraat 12  in Nijmegen. Je kunt je hier omkleden én (op eigen risico) je spullen achterlaten. De Vrije School Meander ligt binnen het start- en finishgebied. Na de Zevenheuvelenloop biedt het Radboudumc je op deze locatie vanaf 14.00 uur een afterparty aan mét een hapje en een drankje. Ook dit jaar zijn er gediplomeerde sportmasseurs die de Radboudumc-deelnemers die dag een gratis sportmassage geven en masseren. Vanaf 12.00 uur kan je terecht op volgorde van aanmelding. Ook zijn er twee stoelmasseurs beschikbaar. Dit ontspanmoment wordt je aangeboden door UMC Zorgverzekering.

Raad je eindtijd en win een FitBit – actie UMC Zorgverzekering
Raad voordat je begint aan de Zevenheuvelenloop je verwachte eindtijd. Op de locatie Vrije School Meander liggen kaartjes waarop je je eigen inschatting invult en inlevert bij een van de medewerkers van UMC Zorgverzekering.

En natuurlijk gaan we hierna weer met z’n allen naar Café de Kroon. Onze stamtafel is al gereserveerd. Ook onze supporters zijn daar van harte welkom!

Ik wens jullie allemaal veel succes met de laatste voorbereidingen. Tot zondag de 17e!

29 okt

En nog meer Hitters die een marathon uitgelopen hebben!

 

 

Zondag 27 oktober liepen Gaby en ik de marathon in Etten-Leur (off all places 😉
We waren vroeg aanwezig, dus we konden relaxed opstarten met koffie, bedenken wat je mee neemt voor onderweg en dat soort dingen. Het was 10-12 graden en er stond een stevige wind.

Rustig aan starten ….maar dat lukt ons nooit echt goed. Tempo van ong. 4.50min/km loopt toch het fijnst. Na 2km loop je het centrum al uit de polder in. Vlak parcours door bos en weilanden. Af en toe een boerderij, een sponzenpost en in het bos opeens de drankkraam. Af en toe een verdwaalde kilometeraanduiding. Niet echt enerverend allemaal…. In het begin een klein groepje waar we mee liepen. Uiteindelijk lopen wij met z’n 2-en stabiel en gestaag verder. Hetzelfde ritme met als doel samen finishen. Helaas kreeg Gaby bij ong.30km beginnende kramp en moest in tempo terug. Toch maar alleen door….ik voelde mijn bovenbenen al goed, ik ben dan weinig flexibel meer……focus houden en gewoon doorlopen is het enige wat telt. In de verte een eenzame loper waar ik steeds naar toe liep en er weer voorbij liep…. Het aftellen begint. Het is en blijft een mentaal spel met jezelf.

Bij de 40km nog een klimmetje het viaduct over…..daar werd je goed aangemoedigd. Nog 2 km…..weer terug in het centrum…..ik hoor de muziek, dranghekken en meer mensen langs het parcours. Eindelijk de matten, de klok en de finishboog…..mijn 21ste marathon. 3.24.28u het blijft een hele afstand….Voldaan gevoel …eens kijken welke marathon de volgende wordt.
Na afloop warme thee, een koude () douche, een heerlijke massage en kneuterige gezelligheid.

Dimphy

18 okt

Maar liefst vijf Hitters lopen marathon uit in Eindhoven (13/10) én Amsterdam (20/10)

Berthe:

Samen met Andra, Fredie en Erna hebben we de marathon van Amsterdam gelopen. Zij trainden met het gebruikelijke schema. Ik trainde met het het 100 dagen schema van  SportRusten, waarbij je 4 x per week rent, de duurlopen niet meer zijn dan 14 km en je traint met je hartslag en let op ademhaling.
Het weer was prachtig: droog en wat fris. Start was geweldig in het Olympisch stadion.  Het ging heel goed, in het begin samen met Andra. Na 10 km ging ik iets sneller. Tot 26 km ging het goed. Toen werd het zwaar. Eerst hier en daar een pijntje, maar na 30 km knieën werden stijver, heupen, liezen deden pijn. 

Gelukkig veel support van Marieke, Trees en Peter. Fantastisch, ze stonden op wel 5 plekken langs de lijn. Hartstikke motiverend. Het hielp me echt verder. En maar aftellen, 32, naar 33, en……  Ineens Andra weer naast me. Ook zij had het zwaar. Tot het Vondelpark weer samen gelopen. 

Verder leuke gesprekjes gehad van mensen die de tekst op m’n t-shirt zo leuk vonden, als ook lotgenoten van het 100 dagen schema. Heel opbeurend en gezellig. 

Ik heb niet getwijfeld of ik het zou redden. Maar ik mocht wel gewoon wandelen van mezelf. Dat mocht…. Natuurlijk stiekem gehoopt dat het niet nodig was geweest. Maar ergens wel bang voor dat het zo zou gaan. Ik werd soms emotioneel tijdens het allerlaatste stuk en zeker toen ik het stadion binnen rende. Ik heb het weer gedaan, ik heb weer de marathon gelopen. Ben Super Trots!!

Andra en Fredie hadden het ook zwaar gehad. Erna liep het beste van ons. Zij stond ons op te wachten met open armen.  Knap gedaan hoor:-))

18 sep

Vitaliteitsloop

Verbindingsloop Nijmeegse vitaliteitsweek 2019

De vitaliteitsloop 2019 is de aftrap van de Nijmeegse vitaliteitsweek 2019 in het kader van ‘Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen’. Medewerkers van de deelnemende organisaties kunnen starten bij de één van die organisaties zodat iedereen een afstand kan kiezen die bij hem of haar past. Per organisatie kunnen rond de 5 personen deelnemen.

Om 16.15 uur worden de lopers door staatssecretaris Paul Blokhuis en bestuurders binnengehaald bij de Sint Maartenskliniek. Om 14.34 uur vertrekken daar de eerste lopers en bij elke locatie sluiten er nieuwe lopers aan. Op elke locatie is er even een foto moment. De lopers worden begeleid door fietsers met hesjes.

Verbindingsloop ‘vitaal in beweging’ 7 oktober 2019
  afstand (km) looptijd (min) afstand   (km)
namen locaties   Tot finish Vertektijd
Start: St.Maartenskliniek, Hengstdal 3, Ubbergen 15,05 V: 14.34                                        
Stadhuis Nijmegen, Korte Nieuwstraat 6 3,6 23 11,5 A: 14.57 uur
Talis, Waalbandijk 18 2 13 9,5 A: 14.10 uur
DAR Nijmegen, Kanaalstraat 401 0,35 2 9,1 A: 15.12 uur
ROC Nijmegen, Campusbaan 6 1,9 12 7,2 A: 15.24 uur
Radboud UMC, Philips van Leydenlaan, thv ingang Tandheelkunde 2,5 16 4,7 A: 15.40 uur
Radboud Universiteit , rotonde Heyend.wg en E.laan 0,75 5 4,0 A: 15.45 uur
HAN, Kapittelweg 33 0,75 5 3,2 A: 15.50 uur
GGD Nijmegen, Professor Bellefroidstraat 0,7 4 2,5 A: 15.54 uur
Finish: St.Maartenskliniek, Hengstdal 3, Ubbergen 2,5 16 0,0 A: 16.10 uur
totaal 15,1 95  15,1 km

Op locatie bij de Maartenskliniek kan worden gedoucht, tassen kunnen mee in een bus.

Bij de Maartenskliniek is er na de ontvangst tussen 16.30 en 17.00 een programma met de staatssecretaris. Tussen 17.00 en 17.30 is er tijd om te douchen en zijn er ook soep en broodjes.

Om 17.30 is er een inspiratielezing voor alle medewerkers van de organisaties met Maria Hopman en voormalig schaatser en olympisch kampioen Mark Tuitert. Om 19.00 sluiten we af.

De lopers kunnen zich aanmelden via deze of onderstaande link zodat we weten waar mensen starten,  welke maat T-shirt gewenst is en of je bij de lezing bent.

https://radboudumc-web.ungerboeck.com/reg/reg_p1_form.aspx?oc=10&ct=COURREG&eventid=10165