07 jan

Allemaal de beste wensen voor 2020!!

Afgelopen weekend liepen we de Nieuwjaarssloop met een flink aantal Hitters. Bram had een mooie route uitgestippeld in de omgeving van Lent. Het was een mooie routen van ongeveer 11 km en we liepen in een heerlijk rustig tempo (dus de beide groepen konden samen lopen). Daarna met z’n allen lekker wat gedronken en taart gegeten bij Café Liz. Michiel, Jolanda, Saskia, Jolanda en Marjet schoven daar nog bij aan en dat was erg gezellig! Allemaal veel loopplezier toegewenst voor het komende jaar 🙂

22 dec

Plannen/voornemens voor 2020? Graag jullie reacties!

Andreas en Trees hebben voor onze loopgroep aan Hit gevraagd wat de loopplannen zijn voor 2020 en er zijn een aantal opties genoemd, waar min of meer belangstelling voor bestaat. Heb jij zicht op je plannen/voornemens voor 2020? Het zou leuk zijn om te bekijken of we  een HIT-groepje kunnen maken om ergens samen naar toe kunnen gaan. Dus de groep van Saskia én de groep van Andreas / Trees.

Bij de groep van Andreas/Trees was er wel belangstelling voor:

–         In de winter en voorjaar een (korte) trail (Joepieloop), of de Cerberus Cross

–         Derde Kerstdagloop Arnhem, idee van Guido, zag ik op de mail, start en finish  Valkenbosch, gaat over de Veluwezoom.

–         21 en 22 maart: Halve van St Anthonis en Stevensloop 21,1km.

–         19 april: een hele en een halve marathon (1 of 2 dagen uitje) in diverse steden: Wenen, Enschede, Dusseldorf, Hamburg. Als het in de buurt is willen er mogelijk meer mensen mee en ook voor een halve M.

–         Zaterdag 9 mei:  proef triatlon als een soort training, in de Bizonbaai, om te proberen, alleen voor eigen groepje, onder begeleiding van de ervaren triatleten van onze groep.

–         16 en 17 mei: weekend van de Mariekenloop: zaterdag is er de korte en lange trail van de Mariekenloop, en zondag is de Ketelwaldtrail in Millingen.

–         HIT Weekend 6 juni: hardloopwedstrijdje van 5-10km in de buurt van Kevelaer?

Misschien heb je zelf nog suggesties of komen er uit je groep nog ideeën dan kunnen we misschien een eigen activiteitenkalendertje opstellen!

Allemaal hele fijne feestdagen!

18 nov

Zevenheuvelen-weekend

Wat was het een mooi weekend, alles stond in het teken van de Zevenheuvelenloop!

“De Zevenheuvelenloop in Nijmegen, ook wel bekend als ’s lands mooiste en ’s werelds snelste 15 kilometerwedstrijd. De Zevenheuvelenloop heeft in de afgelopen jaren heel wat ontwikkelingen doorgemaakt.

Van een ‘loopje’ met 500 man (die sommige Hitters óók al meeliepen) is het uitgegroeid tot een evenement waar bijna 40.000 mensen zich voor inschrijven. Hiermee is het de grootste 15km wedstrijd ter wereld en (met het wereldrecord voor mannen én vrouwen) ook de snelste ter wereld.”

De avond voorafgaand aan de Zevenheuvelenloop vond de Zevenheuvelennacht plaats, 7 km hardlopen in het donker.Er liep ook een flink aantal Hitters mee.

 

Een select clubje van Hit liep mee in een team van de bedrijvenloop voor het Radboudumc. Zij werden hiermee EERSTE! Dianne liep mee met de avondloop en veel andere Hitters liepen de 15 km. Het was heerlijk fris maar droog weer voor de lopers.

Voor de supporters was het op het laatst wel wat frisjes maar gelukkig konden we daarna, om op te warmen, terecht in de Vrije school en dáárna in Café de Kroon. We zijn benieuwd naar jullie persoonlijke ervaringen (die je ons kunt mee delen door een reactie te schrijven ) Klik hier voor een aantal foto’s….

 

 

 

 

29 okt

En nog meer Hitters die een marathon uitgelopen hebben!

 

 

Zondag 27 oktober liepen Gaby en ik de marathon in Etten-Leur (off all places 😉
We waren vroeg aanwezig, dus we konden relaxed opstarten met koffie, bedenken wat je mee neemt voor onderweg en dat soort dingen. Het was 10-12 graden en er stond een stevige wind.

Rustig aan starten ….maar dat lukt ons nooit echt goed. Tempo van ong. 4.50min/km loopt toch het fijnst. Na 2km loop je het centrum al uit de polder in. Vlak parcours door bos en weilanden. Af en toe een boerderij, een sponzenpost en in het bos opeens de drankkraam. Af en toe een verdwaalde kilometeraanduiding. Niet echt enerverend allemaal…. In het begin een klein groepje waar we mee liepen. Uiteindelijk lopen wij met z’n 2-en stabiel en gestaag verder. Hetzelfde ritme met als doel samen finishen. Helaas kreeg Gaby bij ong.30km beginnende kramp en moest in tempo terug. Toch maar alleen door….ik voelde mijn bovenbenen al goed, ik ben dan weinig flexibel meer……focus houden en gewoon doorlopen is het enige wat telt. In de verte een eenzame loper waar ik steeds naar toe liep en er weer voorbij liep…. Het aftellen begint. Het is en blijft een mentaal spel met jezelf.

Bij de 40km nog een klimmetje het viaduct over…..daar werd je goed aangemoedigd. Nog 2 km…..weer terug in het centrum…..ik hoor de muziek, dranghekken en meer mensen langs het parcours. Eindelijk de matten, de klok en de finishboog…..mijn 21ste marathon. 3.24.28u het blijft een hele afstand….Voldaan gevoel …eens kijken welke marathon de volgende wordt.
Na afloop warme thee, een koude () douche, een heerlijke massage en kneuterige gezelligheid.

Dimphy

18 okt

Maar liefst vijf Hitters lopen marathon uit in Eindhoven (13/10) én Amsterdam (20/10)

Berthe:

Samen met Andra, Fredie en Erna hebben we de marathon van Amsterdam gelopen. Zij trainden met het gebruikelijke schema. Ik trainde met het het 100 dagen schema van  SportRusten, waarbij je 4 x per week rent, de duurlopen niet meer zijn dan 14 km en je traint met je hartslag en let op ademhaling.
Het weer was prachtig: droog en wat fris. Start was geweldig in het Olympisch stadion.  Het ging heel goed, in het begin samen met Andra. Na 10 km ging ik iets sneller. Tot 26 km ging het goed. Toen werd het zwaar. Eerst hier en daar een pijntje, maar na 30 km knieën werden stijver, heupen, liezen deden pijn. 

Gelukkig veel support van Marieke, Trees en Peter. Fantastisch, ze stonden op wel 5 plekken langs de lijn. Hartstikke motiverend. Het hielp me echt verder. En maar aftellen, 32, naar 33, en……  Ineens Andra weer naast me. Ook zij had het zwaar. Tot het Vondelpark weer samen gelopen. 

Verder leuke gesprekjes gehad van mensen die de tekst op m’n t-shirt zo leuk vonden, als ook lotgenoten van het 100 dagen schema. Heel opbeurend en gezellig. 

Ik heb niet getwijfeld of ik het zou redden. Maar ik mocht wel gewoon wandelen van mezelf. Dat mocht…. Natuurlijk stiekem gehoopt dat het niet nodig was geweest. Maar ergens wel bang voor dat het zo zou gaan. Ik werd soms emotioneel tijdens het allerlaatste stuk en zeker toen ik het stadion binnen rende. Ik heb het weer gedaan, ik heb weer de marathon gelopen. Ben Super Trots!!

Andra en Fredie hadden het ook zwaar gehad. Erna liep het beste van ons. Zij stond ons op te wachten met open armen.  Knap gedaan hoor:-))