29 okt

En nog meer Hitters die een marathon uitgelopen hebben!

 

 

Zondag 27 oktober liepen Gaby en ik de marathon in Etten-Leur (off all places 😉
We waren vroeg aanwezig, dus we konden relaxed opstarten met koffie, bedenken wat je mee neemt voor onderweg en dat soort dingen. Het was 10-12 graden en er stond een stevige wind.

Rustig aan starten ….maar dat lukt ons nooit echt goed. Tempo van ong. 4.50min/km loopt toch het fijnst. Na 2km loop je het centrum al uit de polder in. Vlak parcours door bos en weilanden. Af en toe een boerderij, een sponzenpost en in het bos opeens de drankkraam. Af en toe een verdwaalde kilometeraanduiding. Niet echt enerverend allemaal…. In het begin een klein groepje waar we mee liepen. Uiteindelijk lopen wij met z’n 2-en stabiel en gestaag verder. Hetzelfde ritme met als doel samen finishen. Helaas kreeg Gaby bij ong.30km beginnende kramp en moest in tempo terug. Toch maar alleen door….ik voelde mijn bovenbenen al goed, ik ben dan weinig flexibel meer……focus houden en gewoon doorlopen is het enige wat telt. In de verte een eenzame loper waar ik steeds naar toe liep en er weer voorbij liep…. Het aftellen begint. Het is en blijft een mentaal spel met jezelf.

Bij de 40km nog een klimmetje het viaduct over…..daar werd je goed aangemoedigd. Nog 2 km…..weer terug in het centrum…..ik hoor de muziek, dranghekken en meer mensen langs het parcours. Eindelijk de matten, de klok en de finishboog…..mijn 21ste marathon. 3.24.28u het blijft een hele afstand….Voldaan gevoel …eens kijken welke marathon de volgende wordt.
Na afloop warme thee, een koude () douche, een heerlijke massage en kneuterige gezelligheid.

Dimphy

2 thoughts on “En nog meer Hitters die een marathon uitgelopen hebben!

 1. Wat een leuk stukje Dimphy!! Ik heb het daarom ook maar even in de hoofdtekst onder de foto gezet. En wat een prestatie.. je 21e marathon! Ik weet nog als de dag van gisteren dat we trainden voor onze eerste marathon. Rotterdam 2002. Ik liep 3:38 en jij 3:34. Mijn god wat waren we trots! Maanden hadden we getraind en bij de finish vielen we elkaar huilend in de armen. Zo labiel als ik weet niet wat en (ik) met vier blauwe nagels los in de schoen. Ik heb er daarna nog een paar gelopen maar jij dus gewoon nog 20!! Inmiddels ben je 17 jaar verder en loop je gewoon ook nog eens sneller dan toen 😉 Chapeau!! Zeer veel respect hoor!!!

  Tot morgen en groet van Dianne

 2. Zondag 27 oktober liepen Gaby en ik de marathon in Etten-Leur (off all places )
  We waren vroeg aanwezig, dus we konden relaxed opstarten met koffie, bedenken wat je mee neemt voor onderweg en dat soort dingen.
  Het was 10-12 graden en er stond een stevige wind. Rustig aan starten ….maar dat lukt ons nooit echt goed. Tempo van ong. 4.50min/km loopt toch het fijnst.
  Na 2km loop je het centrum al uit de polder is. Vlak parcours door bos en weilanden. Af en toe een boerderij, een sponzenpost en in het bos opeens de drankkraam. Af en toe een verdwaalde kilometeraanduiding. Niet echt enerverend allemaal….
  In het begin een klein groepje waar we mee liepen. Uiteindelijk lopen wij met z’n 2-en stabiel en gestaag verder. Hetzelfde ritme met als doel samen finishen.
  Helaas kreeg Gaby bij ong.30km beginnende kramp en moest in tempo terug. Toch maar alleen door….ik voelde mijn bovenbenen al goed, ik ben dan weinig flexibel meer……focus houden en gewoon doorlopen is het enige wat telt. In de verte een eenzame loper waar ik steeds naar toe liep en er weer voorbij liep….het aftellen begint. Het is en blijft een mentaal spel met jezelf. Bij de 40km nog een klimmetje het viaduct over…..daar werd je goed aangemoedigd. Nog 2 km…..weer terug in het centrum…..ik hoor de muziek, dranghekken en meer mensen langs het parcours. Eindelijk de matten, de klok en de finishboog…..mijn 21ste marathon. 3.24.28u het blijft een hele afstand….
  Voldaan gevoel …eens kijken welke marathon de volgende wordt.
  Na afloop warme thee, een koude () douche, een heerlijke massage en kneuterige gezelligheid.
  Dimphy

Geef een reactie