20 jan

Rob Woestenenk doet zijn naam eer aan

Rob Woestenenk cross2016_01_16 Trail Rob W 22016_01_16 Trail Rob W 1

 

 

 

 

 

 

 

 

Rob Woestenenk liep op 16 januari 2016 de Drents Friese Wold Trail. Hieronder volgt zijn verslag.

Onverwachts liep ik de Zevenheuvelenloop dit jaar voor mijn vriendin. Ik had mij voorgenomen om rustig vlak te lopen. Dit lukte vrij makkelijk en ook binnen het uur. Hierop besloot ik  om weer eens te trainen voor een halve marathon. Het idee was Egmond, omdat ik deze al vaak gelopen heb.  De inschrijving bleek echter vol te zitten. Ik zocht naar een alternatief en dat werd de runforestrun serie met op zaterdag 16 januari de Drents Friese Wold Trail.

Zaterdag 16 januari stond ik dan aan de start. Ik had mij prima voorbereid met een schema gemaakt door Trees. In Appelscha was het rond het vriespunt en het was supernat, en er lag al wat sneeuw. Ze hadden daar al voor gewaarschuwd middels een mailtje, waarbij verzocht werd een warmte deken mee te nemen. Ik hoopte dat het mee zou vallen, want natte voeten hoopte ik niet te krijgen. Er werd gestart in groepen van 50 personen en om de 5 min. Handig want daardoor was het niet zo druk en zag ik toch nog eens wat mensen. Ik had mij voorgenomen om heel te blijven. Een snelle tijd zou er toch niet inzitten, want met inlopen was mij wel duidelijk geworden dat het zwaar zou worden. Het eerste stuk kon ik nog redelijk plassen ontwijken. Gelukkig hielpen mijn trailschoenen om niet te gaan glijden. Bij km 8 moesten we ineens door een  overgelopen ven. Tot de knieën door het water en dat bijna 200 m. Heel koud. Ik kon na 100 m een talud op klimmen, waardoor ik de laatste 100 m in ieder geval weer droger kon lopen. (hierdoor wel de fotograaf gemist) Ik had liever 2 km verder gelopen… In tussen lag ik vierde van mijn startgroep. Er had mij iemand ingehaald met blote benen die als een razende door het water ging. Vervolgens begon het te sneeuwen vanaf km 9. Gelukkig stonden mijn supporters op km 12. Ik kon daar doorgeven dat ik graag een extra shirt wilde wat ik bij km 14 ook kreeg. Vervolgens door een pad wat helemaal stuk gereden was door bosbouwmachines, daar ook onderuit gegaan. Maar het liep wel lekker, doordat je geconcentreerd moet lopen (ik wilde zoveel mogelijk plassen vermijden)  heb je niet door dat de kilometers toch best snel gaan. Bij km 19 moesten we nog weer door een overgelopen ven. Het was niet zover, maar ik ging tot mijn navel door het water. Daarna kwamen de zandduinen en dat zou de laatste 3 km zijn om na 23 km te eindigen in 1.44.27. Uiteindelijk 7de geworden. Achteraf wel lekker gelopen en een mooi avontuur. Ik was aan het eind nog niet kapot. Misschien had ik wel iets sneller kunnen zijn door niet alle plassen te vermijden. Daar valt in ieder geval nog winst te behalen.

Het smaakt naar meer, en dat had ik niet verwacht!

2 thoughts on “Rob Woestenenk doet zijn naam eer aan

    • Ik dacht precies hetzelfde als Eliska… Tot de navel!! Brrrrrr!
      Maar goed gelopen hoor, een zevende plaats met een erg mooie tijd (zeker met zo’n barre weersomstandigheden) Chapeau!

Geef een reactie