19 mrt

18 en 19 Maart 2023: een druk weekend!

De wedstrijd schwung is weer terug. Het was even stil in het begin van 2023, maar op een mooie voorjaarsdag komen de lopers weer naar buiten.

Op zaterdag 18 maart was er weer een gezellig loopfestijn in StTunnis, met gratis koffie/thee en speculaasjes, en voor alle leeftijdscategorieën een prijs!

Hans, Gaby, Fredy, Ed, Delie en Berthe gingen voor de 21,1km. Delie liep haar eerste halve marathon met startnummer 1! Ja, Delie, dat belooft wat, niet het nummer in je tas doen, maar op je buik!

De voorbereiding verliep relaxed en iedereen was weer moe en voldaan na de finish!

 

En dan de zondag, Stevensloop Nijmegen

Ook daar waren de Hitters weer goed vertegenwoordigd.

Op de 10km: Bram, Fons, Anne Roos, Annie. Anne Roos was vast te snel voor de foto met 40’ op de klok, en Annie was in de verte te zien en finishte met 51’ in de categorie 65+ op de eerste plaats!

Op de 21,1km werden gesignaleerd Erna, Colin, Erdo en Johnnie. Of ben ik iemand vergeten? Allen met een big smile, na afloop.

Weer goed gedaan allemaal!

 

 

04 feb

2023 Een goed begin!

Het jaar 2023 is al weer enige weken oud. Voor velen van ons ligt de jaarwisseling al lang achter ons en worstelen we ons door een grijze en natte januari. Om de goede HIT-start niet licht te vergeten hierbij een kleine samenvatting.

8 januari: Nieuwjaarsloop van Cifla.

Annie en Delie liepen de 5 km, als trainingsmaatjes in vrijwel dezelfde tijd. 25’ en een beetje!

Erdo, Fredy, Andreas, Jacqueline, Erna en Trees deden mee aan de 10km. Toch weer pittig, maar het was lekker weer en de oliebollen ook.

Carolin en Bram liepen op 8 januari in Egmond, resp. 10 en 21,1km.

14 januari

Nieuwjaarsloop van HIT. Dit jaar hadden Colin en Bram het op zich genomen de traditionele Nieuwjaarsloop te organiseren. Geen wedstrijd, maar een gezelligheidsloopje voor Hitters, met dit jaar een borrel met bitterballen toe. Een uitgelezen dag …..

En natuurlijk liepen we in januari op de regenachtige maandagen stug door!  Een goed begin dus.

09 nov

Bosloop Malden 6 november 2022

  Wedstrijdspanning ….

De Bosloop is voor de Nijmeegse en Maldense loper een thuiswedstrijd.  De Hitters waren goed vertegenwoordigd: Annie en Rob (5km), Guido, Bas, Andreas, Jacqueline, Berthe, Andra (10km), John en Erdo (15km). De supporter kan iedereen in de gaten houden en zien hoe ieder zich concentreert voorafgaand op de wedstrijd. En, de opluchting en blijdschap na de wedstrijd! Goed gedaan, mannen en vrouwen!

 

12 sep

Meedoen-medailles en winnende-medailles

 

In het weekend van 10 en 11 september 2022 hebben een heleboel Hitters meedoen-medailles ontvangen. Na de finish buig je je hoofd licht naar voren en krijg je de beloofde (en vaak zelf betaalde) medaille omgehangen door een vrijwilliger. Een beloning en een aandenken aan een race waarin je je eigen overwinning hebt behaald: toch weer een wedstrijd gedaan, een persoonlijk record, een goede klassering in de categorie, een eerste trail, een eerste of derde triathlon, kort, lang, dik en dun, ieder zijn/haar verdienste.

Zonder al deze meedoen-medailles te kort te doen, bij HIT hebben we een echte wereldkampioen in ons midden! Carin van Bunningen, HIT-lid van het eerste uur, tevens lid van RV De Waal, roeit meer dan ze loopt, heeft afgelopen week meegedaan aan de World Rowing Masters Regatta in Libourne, Frankrijk. Met succes!

Bij wegwedstrijden of trails die hardlopers gewoonlijk doen, of bij andere sportwedstrijden, is het makkelijk om het winnen uit te leggen: je komt gewoon als eerst over de streep, en je wint een gouden, zilveren of bronzen. Maar dan dat roeien, dat vraag wel enig begrip.

Ze won negen blikken! Uhh? Hoe? WE4x en WD4+, WC1x, 1 riem per persoon, twee riemen per persoon, snelste tijd in de heat, snelste tijd overall, leeftijdsklassen E (55-60) en D (50-55)…….

In de eigen woorden van Carin:

De oogst is 5x 1e plaatsen en 4x 2e plaatsen in de heat. 2 van de 1e plaatsen waren ook de snelste tijd overall. Dit was in een 4 zonder stuur met 2 riemen pp voor leeftijdsklasse E (55-60) met totaal 59 deelnemende boten. De ander was voor 4 met stuur met 1 riem pp voor lftijdsklasse D (50 -55). Er wordt aan alle winnaars van een heat blik uitgereikt dus ik heb er 5.

Carin, powervrouw, proficiat!

(op de foto: Carin is de 2e vrouw van links)

 

02 mrt

En nu in Lent …. weer dat hele end!

Ook ik heb me laten verleiden door Richard om mee te doen met een marathon….in corona tijd, dus tijd om te trainen en weinig andere leuke afspraken in het weekend. En goed om weer een doel te hebben om naar toe te trainen.
In oktober 2020 hebben Gaby en ik ook een marathon gelopen die zelf georganiseerd was, gesteund door Hans die de 1e 24km mee liep en Trees die de hele weg mee ging op de fiets.

En nu in Lent…weer dat hele end.
Fijn dat de wedstrijd in het weekend van de storm afgelast werd…maar opeens een week later…dan moet ik me toch weer even mentaal voorbereiden om nog maar een lange duurloop te lopen. Maar goed, 27 februari 2022 zouden we om 9.00u van start gaan. Vroeg op, de gebruikelijke voorbereidingen, wat doe ik aan, hoeveel gelletjes neem ik mee, nog even snel naar de toilet en dan op naar de start. Het voordeel van zo’n mini evenement is dat je niet lang van te voren in een startvak hoeft te wachten, sterker nog, er was niet eens een startvak 😊

Gaby, Piet en ik liepen de 1e 21km samen op met een gemiddeld tempo van net iets onder 5min/km. De marathon blijft altijd ook een mentale wedstrijd…ik liep best lekker, maar hele stukken wind tegen en een paar klimmetjes maakte dat ik het toch best pittig vond. Het is dan ook de “angst” die je voelt of je het wel gaat redden zo. Aangezien we geen eindtijd in gedachte hadden zijn Gaby en ik de 2e helft wat rustiger gaan lopen. Uitlopen was het doel.

De zon scheen en het was prachtig weer. Dus gewoon doorlopen ….en dat deed ik. Blij dat je vanaf de 35km echt af gaat tellen. En zo fijn dat de finish in zicht komt….geen drangrekken met mensen en harde muziek. Wel slingers en enthousiaste hitters en vrijwilligers die je toe juichen. 1e dame! (Ik was ook de enige dame die mee deed 😊) Met de tijd 3.33.31u ben ik zeer tevreden! Het geeft altijd weer zo’n voldaan gevoel als je de marathon uit gelopen hebt. Ik kijk terug op een geslaagde dag. Gaby bedankt voor het fijne samen lopen. Hans bedankt voor het samen trainen en het losmaken van mijn veters omdat ik niet meer kon bukken na de wedstrijd.