12 dec

Baantrainingen in Coronatijd

Sinds half november 2020 waren de groepstrainingen van HIT stop gezet wegens de Coronamaatregelen. De trainers hadden voor beide groepen trainingsschema’s gemaakt zodat ieder die dat wilde gestructureerd de trainingen konden voort zetten. Deze schema’s waren op groepsapp en deze website bekend gemaakt.

Jullie zijn op uiteenlopende wijze omgegaan met deze beperking. Maar er werd wel door getrained! Alleen, in kleine groepjes, in de wijk, in de buurt, en ook op de baan op maandag om 17.00 uur.

De baan is in principe beschikbaar voor HIT op de gebruikelijke tijd op maandag. De vraag kwam op of het toch niet mogelijk was om de baantrainingen weer op te pakken, met in acht neming van de geldende maatregelen. Het bestuur en de trainers van HIT zijn tot de volgende afspraken gekomen:

 • Ieders standpunt wordt gerespecteerd.
 • We houden ons altijd aan de RIVM richtlijnen, die zijn leidend.
 • De trainers zorgen voor trainingsschema’s die op de website komen te staan. Iedereen kan dus altijd trainen volgens schema.
 • De groepstrainingen worden hervat voor degenen die dat willen.
 • Voorlopig zijn de trainers Andreas en Anne-Roos ‘s maandags om 17u aanwezig bij de baan in Brakkenstein om training te geven. Zij stemmen ook af wie welke groep gaat trainen.
  Trees bekijkt in het nieuwe jaar of zij weer met de groep gaat trainen, ze wacht nog even af.
 • De trainers kunnen afspreken waar er verzameld wordt.
 • Als de trainers NIET kunnen melden ze dat in de groepsapp.
 • De Hitters die willen komen trainen melden dat in de groepsapp. Zo is er zicht op hoeveel mensen er komen en kun je mogelijk je keuze aanpassen door alleen te gaan lopen.
 • De trainers verzorgen de trainingen. Er wordt in vaste groepjes van maximaal 4 personen getraind en iedereen houdt 1,5m afstand tot elkaar binnen het groepje. De groepjes onderling houden ruim voldoende afstand.
 • De groepen wordt zoveel mogelijk verdeeld in de ruimte. Bv. een groepje loopt in op de baan en een ander groepje buiten de baan.
 • Je traint op “persoonlijke titel” en iedereen neemt zijn eigen verantwoordelijkheid.
 • Je kleedt je thuis om, het clubhuis is gesloten.
 • In het nieuwe jaar kijken we of er aanpassingen mogelijk/nodig zijn.
 • De Nieuwjaarsloop gaat in januari 2021 niet door. Mogelijk dat er later in het jaar een alternatief voorjaarsloopje met koffie georganiseerd wordt.
 • Als extra punt: denk eraan dat wij een loopclub zijn van de personeelsvereniging van het Radboudumc. We hebben een maatschappelijke verantwoordelijkheid en willen niet de grenzen in deze opzoeken.

Het belangrijkste is dat we lekker blijven lopen (waar dat dan ook is), gezond blijven, contact houden en we over een tijd weer fijn samen kunnen trainen.

Voor iedereen alvast hele fijne kerstdagen gewenst!

Bestuur en trainers van HIT’91

27 sep

Nieuwe trainster: Anne Roos van Trigt

Na het vertrek van Saskia als trainster zijn we heel blij met komst van een nieuwe trainster, Anne Roos van Trigt. Ze stelt zich hierbij voor.

“ Mijn naam is Anne Roos van Trigt en ik zal om de week aanwezig zijn als trainer voor HIT1 op de maandag.  Mijn passie voor training geven is ontstaan op het CIOS Arnhem. Tegenwoordig studeer ik fysiotherapie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Sporten die ik zelf graag beoefen zijn hardlopen, mountainbiken, wielrennen en gewichtheffen. Verder ben ik werkzaam bij Runnersworld Arnhem, waar ik ook mijn passie voor hardlopen kwijt kan. Kortom, ik hoop jullie snel te zien bij de trainingen!”

Anne Roos, veel plezier bij HIT!

26 sep

Afscheid Saskia van der Horst in Klein Heumen

Op 29 juni 2020 heeft Saskia met een speciale afscheidstraining op informele wijze afscheid genomen als hardlooptrainster van HIT’91. Door de Corona-maatregelen en de vakantieafwezigheid van diverse Hitters hebben we officieel afscheid genomen op 21 september 2020 met een etentje in “Villa Klein Heumen”.

Het organisatiecomité, bestaande uit Dianne, Jacqueline, Desiré en Berthe (jammer genoeg afwezig) heeft Saskia in het zonnetje gezet en namens de Hitters een gezamenlijk cadeau aangeboden.

Sas, nogmaals dank voor je inspanningen en betrokkenheid als trainster in de afgelopen 30 jaar! Wie doet je dat na!!!! En nu lekker bij ons blijven lopen!

01 mei

Training mei 2020

Voor de lopers van Andreas en Trees is hier een schema voor mei 2020. Niet iedereen heeft het oude ritme of de motivatie om op schema te lopen, maar het is een houvast om je eigen trainingsloopjes vorm en inhoud te geven.

Hou vol, hopelijk kunnen we voor de zomer weer eens gemeenschappelijk trainen.

Groet, Trees