08 sep

Guido loopt HELE triathlon uit!

 

Zaterdag 29 augustus 2020.

Kwart over 4 ‘s ochtends. Slecht geslapen. “Ik moet er niet aan denken om nu een triathlon te doen!”, zeg ik tegen Richard, trainer, coach, steun en toeverlaat.

Voor het eerst sinds een jaar komt die gedachte bij me op. Anderhalf jaar geleden ontstond de fantasie, een jaar geleden de beslissing en een half jaar geleden de start van een hele serie trainingen om te komen tot een hele triathlon: 3,8 km zwemen, 180 km fietsen en 42 km hardlopen.


Vijf uur ‘s ochtends in de auto, op weg van ons appartement in Nebelschütz naar de start in Dreiweiber See, heb ik al wat meer praatjes: “We hebben zo goed getraind, we hoeven het alleen nog maar uit te voeren!”

 

Daar zit een kern van waarheid in. Ik heb echt heel goed getraind. Gemotiveerd, geconcentreerd en consciëntieus. Van 6 keer in de week oplopend tot 9 keer en maximaal 15 uur. Dit alles met schema’s die Richard voor mij op maat heeft gemaakt, in de app Training Peaks.

Mijn Garmin horloge zet afstanden en tijden automatisch in de app. Ik hou in de app dagelijks een dagboekje bij: hoe zwaar vond ik het? Hoe voelde ik me? En dan nog een vrije regel: “mooie zonsopkomst”, “Ooievaars gezien!”, “Gelletjes uitgeprobeerd”.

 

Hoe heb ik al die trainingen volgehouden? De afwisseling van zwemmen, fietsen en hardlopen houdt het leuk. De trainingen zelf zijn volgens de 80/20 filosofie opgezet: het grootste deel onder de anaerobe drempel en alleen af en toe kort harde en snelle stukjes.

 

Trainingen waar ik aan moest wennen (“hoe kun je zonder zware training jezelf klaar stomen voor een hele triathlon?”) maar die ik vol vertrouwen in mijn trainer heb gedaan.

 

Het resultaat is een hele triathlon in 13 uur 8. Een uur sneller dan gedacht, zonder blessures en met een lach over de finish.


Is er dan niets negatiefs? Tsja. Alle fans moesten thuis blijven. Jammer. Volgend jaar, 28 augustus kan misschien de Gelreman met publiek uitgevoerd worden. Komen jullie?

 

 

01 nov

Algemene Ledenvergadering 2018

 

 

 

 

 

Zoals gebruikelijk vindt de algemene ledenvergadering plaats op de maandag na de Zevenheuvelenloop op 19 november 2018, na de training om 18.15 uur. De vergadering vindt plaats in de vergaderruimte van het clubhuis.

AGENDA

Opening (Dimphy)

Huidige bestuurssamenstelling: mogen ze blijven?

Ledenoverzicht, mutaties (Eliska)

Financiële commissie (Michiel)

Clubweekend: het weekend staat gepland op 24-25-26 mei 2019. De kosten zijn ongeveer    € 125 –  € 150. Locatie:  nog niet bekend. Er is plek voor ??? personen.

 Zevenheuvelenloop 2018: ook dit jaar hebben we gebruik mogen maken van de faciliteiten van het Radboudumc in het Karel De Grote College. Hoe is dit bevallen?

Evaluatie trainingen: evaluatie van de trainers? Wat gaat goed en wat kan beter? Heeft iedereen het naar zijn zin bij HIT ?

HIT- Website/ nieuwe leden: ideeën?

Nieuwjaarsloop: we starten om 10.00 uur op 5 januari 2019. Weet iemand een leuke route met een leuke koffieruimte voor erna?

Rondvraag

Afsluiting

 

 

22 jul

Waar loop JIJ deze zomer?

De 4-daagse achter de rug, Nijmegen loopt leeg. De meeste Hitters gaan ook op pad en zwermen door Europa, maar ook daarbuiten. Of blijven lekker thuis. Wat doen we dit jaar met de hardloopspullen. Gaan ze mee of laten we ze lekker thuis? Even niet lopen. Of toch, je weet nooit, even een klein rondje, de omgeving verkennen en je komt met een beetje verder, hardlopend. Toch wel leuk, zo’n hardlooprondje onthou je beter.

Waar liep JIJ deze zomer? Hoe was dat, wat beleefde je? Schrijf een heel kort stukje, en stuur dit met een fotootje op naar Trees (t.m.vanbohemen@kpnmail.nl). Het resultaat komt op deze site. Na de zomer.

24 jun

Petje op, petje af voor prof. dr. Marjet Derks

Op 23 juni 2017 hield Marjet Derks, ex-loopster, maar nog steeds lid van HIT, onder grote belangstelling haar oratie als hoogleraar Sportgeschiedenis aan de Faculteit der Letteren van de Radboud Universiteit. Zij bekleedt hiermee een voor Nederland unieke leerstoel in een vakgebied dat sterk in ontwikkeling is.

Marjet, gefeliciteerd, we zijn trots op je!

10 mei

APK voor lopers van HIT

Naar aanleiding van  de belangstelling  van HIT-lopers voor een sport medisch onderzoek heb ik de volgende afspraak kunnen maken met SENECA (Expertise centrum voor sport, arbeid en gezondheid) van de HAN in Nijmegen.

Speciaal voor HIT-lopers wordt het volgende pakket aangeboden:

  • Vragenlijst
  • Lengte, gewicht, vetpercentage, bloeddruk
  • Urinetest: bilirubine, bloed, eiwit, glucose, ketonen, leukocyten, nitriet, pH, S.G., uribilinogeen
  • Bloedonderzoek: Glucose, lipiden profiel en hemoglobine
  • Maximale inspanningstest met bepaling maximale hartfrequentie, ECG-meting en ademgasanalyse op de fiets
  • Trainingszones en belastbaarheidsprofiel

Dit pakket is vergelijkbaar met het pakket van 2014. Het urine- en bloedonderzoek is iets uitgebreider.

Dit pakket is bedoeld voor recreatieve en wedstrijdlopers, die hun lichamelijke gesteldheid willen laten controleren en die bij inspanning gericht advies willen over trainingszones en drempelwaarden.

De kosten van dit pakket:  € 194,50 indien er minimaal zeven personen aan mee doen.

 Seneca is een erkend SMA, en de kosten worden door de ziektekostenverzekering (voor een deel) gedekt wanneer je dat in je aanvullend pakket hebt meegenomen.

 AANMELDING Sport Medisch Onderzoek

Er hebben zich bij mij  12 lopers gemeld die belangstelling hebben voor een sport medisch onderzoek. Er kunnen zich natuurlijk altijd meer lopers aanmelden voor het onderzoek. De aanmelding gaat als volgt:

  • Aanmelding door een email te sturen naar vincent.bastiaans@han.nl , met cc. aan mij. (t.m.vanbohemen@kpnmail.nl) Dan kan ik het aantal aanmeldingen bijhouden.
  • Je geeft aan dat je mee wil doen met het sport medisch onderzoek voor HIT-lopers, je naam en je telefoonnummer.
  • Het secretariaat van Seneca neemt contact met je op voor een afspraak.

Is er belangstelling voor meer informatie over dit sport medisch onderzoek, dan kunnen we nog een aparte informatiebijeenkomst organiseren.