16 jul

Hardlopen tijdens de vakantie

De zomervakantie is weer aangebroken.  Tijdens je vakantie zou je lekker moeten uitrusten. Maar de vrije dagen zijn ook vaak volgepland met leuke dingen doen.  Vergeet ook het hardlopen niet. Een stapje terug doen met trainen tijdens de vakantie is prima. Maar maak als het even kan tijd voor een kleine onderhoudsdosis. Een duurloopje van 30 tot 45 minuten met wisselende tempo’s (2 tot 3 x per week) kan geen kwaad. Begin 10′ heel rustig, dan 10′ duurlooptempo, 5′ weer wat sneller, 10′ duurlooptempo, 10′ heel rustig. Maak zelf variaties.

Het mooie van hardlopen is dat je het overal en altijd kunt doen, want het enige wat je nodig hebt zijn je hardloopschoenen en een paar setjes kleding zodat aan je ochtendrondje kunt beginnen.

Sta een uurtje eerder op, ga op pad voordat de dag écht is begonnen en zorg dat je voor het ontbijt terug bent. Vanwege de warmte is het comfortabeler en veiliger om ’s morgens vroeg te gaan hardlopen. Maar ook als je naar een koele bestemming gaat, kan de ochtend het beste tijdstip zijn.

Fijne zomer!