24 nov

Chiel Hekster overleden

Chiel

Gisteren ontvingen wij het trieste bericht  dat Chiel Hekster vorige week is overleden. Velen kennen hem nog als ziekenhuisapotheker en ook als enthousiast docent. De meeste Hitters kennen hem echter als sporiteve en sociale hardloper. Ondanks dat hij  al een tijdje niet meer bij Hit liep raakte dit bericht ons diep. Wij wensen zijn familie en vrienden heel veel sterkte toe met dit verlies.

ChielH

16 nov

Zevenheuvelennacht en -dag

DSC02387

Het afgelopen weekend stond weer helemaal in het teken van de zevenheuvelenloop. Zaterdagavond kwam Saskia rond 18.15 uur in de stromende regen langs om me op te halen. Ik had maar één keer gelopen in de afgelopen vier weken wegens een hardnekkige verkoudheid. Maar goed, de sfeer was vorig jaar zo leuk dat ik toch maar mee zou lopen. Read More

12 nov

Zevenheuvelenloop 2015

2013 Zevenheuvelenloop 027kleinAankomend weekend dan is het weer zover. De zevenheuvelenloop 2015 staat voor veel Hitters op het programma. Velen lopen mee met de 15 km en een aantal van ons loopt al op zaterdagavond mee met de 7 km wedstrijd.

De Zevenheuvelennacht start op zaterdagavond 14 november, om 19.00 uur. De lopers lopen dus in het donker en een enkel stuk is zó donker dat de organisatie ieder jaar een originele manier van verlichten moet vinden. Lopen in het donker is namelijk mooi en spannend, maar het moet ook veilig zijn! In 2013 werd een donker stuk weg verlicht door tijdelijke lantaarnpalen die aangedreven werden door fietsers op rollenbanken. Een jaar later zorgde een sprookjesachtige verlichting op een donkere Louiseweg voor een heel bijzondere sfeer. Ook dit jaar wordt het donkerste stuk op een originele manier verlicht.

De start en de finish liggen op de Groesbeekseweg, ter hoogte van de Sumatrastraat. Vanaf de start gaat het parcours via de Groesbeekseweg naar de Sophiaweg, waar de meest serieuze beklimming begint. Deze loopt via de Louiseweg verder omhoog naar de Kwakkenbergweg. Daar sla je linksaf en dan begint al gauw de afdaling terug naar de Postweg en de Gelderselaan. Daar slaan de lopers rechtsaf naar de Groesbeekseweg en finishen ze op dezelfde plek als waar de start was.

7km

Het parcours 15 km parcours van Zevenheuvelenloop kennen onze lopers onderhand door en door. Het staat bekend als het mooiste van Nederland en ook het snelste parcours ter wereld. Het wereldrecord bij de mannen is gelopen op de heuvels tussen Nijmegen en Groesbeek in 2010 door Leonard Komon (41.13). Bij de vrouwen heeft Tirunesh Dibaba in 2009 het wereldrecord gelopen (46.28).

Bij deze allemaal heel veel succes gewenst! Omkleden vooraf en soep en broodjes naderhand zijn weer in dezelfde locatie als vorig jaar. Na de soep en de prijsuitreiking kunnen we weer wat gaan drinken in Café de Kroon….

DSC04900.klein

En de dag na de zevenheuvelenloop op maandag 16 november is er weer een algemene ledenvergadering. We trainen dan iets korter zodat we rond 18:30 kunnen beginnen.

Waar: Woonzorgcentrum Boszicht, ligt tegenover de atletiekbaan.
Er wordt voor broodjes, soep, sap en melk gezorgd.
We hopen jullie allemaal te zien!