12 feb

Workshop Trainen met POLAR hartslagmeter

Hartslagmeter

Op verzoek van een aantal HITTERS vindt op maandag 3 april 2017 van 17.00 – 18.30 uur een workshop/training plaats ‘Trainen met hartslagmeter’. Deze workshop/training wordt uitgevoerd in samenwerking met een medewerker van Polar (Polar stelt horloges met hartslagmeters  beschikbaar), Theo van Maanen, hardlooptrainer en kenner van trainen op hartslag, en de trainers van HIT.

De workshop bestaat uit drie onderdelen:

  1. Wat meet de Polar hartslagmeter eigenlijk? Wat kun je met een hartslagmeter?
  2. Uitleg over trainen op basis van hartslagzones
  3. Zoladztest: een testmethode om je snelheid vast te stellen in de vijf hartslagzones.

Een Polar-horloge met hartslagmeter en een horloge van een ander merk, bv. Garmin, meten en berekenen de hartslag op verschillende wijze. Voor de uitleg en eenduidigheid van de metingen doen we de workshop alleen met Polar-hartslagmeters. Voor degene die niet over een Polar hartslagmeter beschikken zijn er dus Polarhartslagmeters beschikbaar.

De workshop is bedoeld voor beide trainingsgroepen. We willen graag weten wie er mee willen doen en of je al of niet beschikt over een Polar-horloge met hartslagmeter.

Meld je aan bij Wedstrijden onder: Ja, ik doe mee en heb GEEN eigen Polar, of: Ja, ik doe mee en WEL een eigen Polar. Zo weten we ook hoeveel horloges er beschikbaar moeten zijn.

Om de Zoladztest uit te voeren is het gewenst dat je je maximale hartfrequentie weet. Misschien weet je die uit een recente inspanningstest. Met degene die dit niet weten doen we een keer in een training een maximaaltest.

Voor vragen kun je terecht bij Trees.