27 sep

Nieuwe trainster: Anne Roos van Trigt

Na het vertrek van Saskia als trainster zijn we heel blij met komst van een nieuwe trainster, Anne Roos van Trigt. Ze stelt zich hierbij voor.

“ Mijn naam is Anne Roos van Trigt en ik zal om de week aanwezig zijn als trainer voor HIT1 op de maandag.  Mijn passie voor training geven is ontstaan op het CIOS Arnhem. Tegenwoordig studeer ik fysiotherapie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Sporten die ik zelf graag beoefen zijn hardlopen, mountainbiken, wielrennen en gewichtheffen. Verder ben ik werkzaam bij Runnersworld Arnhem, waar ik ook mijn passie voor hardlopen kwijt kan. Kortom, ik hoop jullie snel te zien bij de trainingen!”

Anne Roos, veel plezier bij HIT!

26 sep

Afscheid Saskia van der Horst in Klein Heumen

Op 29 juni 2020 heeft Saskia met een speciale afscheidstraining op informele wijze afscheid genomen als hardlooptrainster van HIT’91. Door de Corona-maatregelen en de vakantieafwezigheid van diverse Hitters hebben we officieel afscheid genomen op 21 september 2020 met een etentje in “Villa Klein Heumen”.

Het organisatiecomité, bestaande uit Dianne, Jacqueline, Desiré en Berthe (jammer genoeg afwezig) heeft Saskia in het zonnetje gezet en namens de Hitters een gezamenlijk cadeau aangeboden.

Sas, nogmaals dank voor je inspanningen en betrokkenheid als trainster in de afgelopen 30 jaar! Wie doet je dat na!!!! En nu lekker bij ons blijven lopen!

08 sep

Guido loopt HELE triathlon uit!

 

Zaterdag 29 augustus 2020.

Kwart over 4 ‘s ochtends. Slecht geslapen. “Ik moet er niet aan denken om nu een triathlon te doen!”, zeg ik tegen Richard, trainer, coach, steun en toeverlaat.

Voor het eerst sinds een jaar komt die gedachte bij me op. Anderhalf jaar geleden ontstond de fantasie, een jaar geleden de beslissing en een half jaar geleden de start van een hele serie trainingen om te komen tot een hele triathlon: 3,8 km zwemen, 180 km fietsen en 42 km hardlopen.


Vijf uur ‘s ochtends in de auto, op weg van ons appartement in Nebelschütz naar de start in Dreiweiber See, heb ik al wat meer praatjes: “We hebben zo goed getraind, we hoeven het alleen nog maar uit te voeren!”

 

Daar zit een kern van waarheid in. Ik heb echt heel goed getraind. Gemotiveerd, geconcentreerd en consciëntieus. Van 6 keer in de week oplopend tot 9 keer en maximaal 15 uur. Dit alles met schema’s die Richard voor mij op maat heeft gemaakt, in de app Training Peaks.

Mijn Garmin horloge zet afstanden en tijden automatisch in de app. Ik hou in de app dagelijks een dagboekje bij: hoe zwaar vond ik het? Hoe voelde ik me? En dan nog een vrije regel: “mooie zonsopkomst”, “Ooievaars gezien!”, “Gelletjes uitgeprobeerd”.

 

Hoe heb ik al die trainingen volgehouden? De afwisseling van zwemmen, fietsen en hardlopen houdt het leuk. De trainingen zelf zijn volgens de 80/20 filosofie opgezet: het grootste deel onder de anaerobe drempel en alleen af en toe kort harde en snelle stukjes.

 

Trainingen waar ik aan moest wennen (“hoe kun je zonder zware training jezelf klaar stomen voor een hele triathlon?”) maar die ik vol vertrouwen in mijn trainer heb gedaan.

 

Het resultaat is een hele triathlon in 13 uur 8. Een uur sneller dan gedacht, zonder blessures en met een lach over de finish.


Is er dan niets negatiefs? Tsja. Alle fans moesten thuis blijven. Jammer. Volgend jaar, 28 augustus kan misschien de Gelreman met publiek uitgevoerd worden. Komen jullie?