29 nov

HIT 91: Nieuwe leden welkom!

Maak werk van je goede voornemen voor 2022: hardloopcursus voor beginners

Veel mensen denken “Hardlopen dat is toch gewoon rennen?” Klopt, maar toch komt er veel meer bij kijken dan de meesten zich realiseren. Dat is ook de reden waarom veel mensen na een enthousiaste start al snel weer stoppen of geblesseerd raken. Wil jij in 2022 eindelijk werk maken van je goede voornemen om te gaan hardlopen? En dit ook goed opbouwen en volhouden? Meld je dan aan voor de hardloopcursus voor beginners bij onze eigen PV hardloopvereniging Hit’91!

Wat ga je doen?

Tijdens deze beginnerscursus maak je kennis met alle belangrijke facetten rond het hardlopen, zowel in theorie als in praktijk:

* In 12 weken werk je er naartoe om 30 minuten achter elkaar te kunnen hardlopen. * 1 groepstraining per week en 2 huiswerktrainingen. * Veilig en verantwoord opbouwen onder leiding van professioneel trainer Andreas Ressing. Deze training is voor iedereen geschikt, heb je twijfels neem dan contact met op met Andreas Ressing (andreas.ressing@gmail.com)

Praktische informatie

Wanneer: wekelijks op maandag, 18.30 uur – 19.30 uur

Startdatum: 10 januari 2022

Locatie: We verzamelen bij de atletiekbaan in Brakkenstein, Heemraadstraat 3 te Nijmegen.

Kosten: 35 euro voor 12 weken

Ook werk maken van je goede voornemen om te gaan hardlopen?

Meld je dan aan via de website van de PV

Over de trainer: Andreas Ressing is een enthousiaste en gemotiveerde hardloper, triatleet en trainer met heel veel ervaring in het begeleiden van de beginnende en de gevorderde hardloper.

Andreas’ trainingen zijn afwisselend en gevarieerd. Ook heeft hij veel hardloopkennis in huis waar je zeker profijt van zult hebben.

Over Hit’91:

Hit’91 is de hardloopvereniging van PV Radboud, een enthousiaste en gezellige groep collega’s die het hele jaar door wekelijks samen hardlopen. Naast cursussen voor beginners- en gevorderden wordt er ook getraind voor o.a de Zevenheuvelenloop en de Marikenloop. Lijkt het je leuk om ook met hen mee te lopen? Lees hier hoe je je aanmeldt..

28 nov

Nieuwe coronamaatregelen. Trainingen van 28 november tot en 19 december.

  • Na 17.00 uur mag er niet meer gesport worden op binnen- en buitensportlocaties. Dit betekent dat we de komende weken niet op de atletiekbaan mogen trainen.
  • Georganiseerd buiten sporten na 17.00 uur is wél toegestaan met maximaal 4 personen (exclusief instructeur) én op 1,5 meter afstand. Hitters kunnen dus op een aangepaste manier blijven trainen. Er zijn ook net als anders 2 trainers de komende weken.
  • Zorg dat je goed zichtbaar bent door een geel hesje te dragen.
  • Houd je allemaal aan de basisregels en blijf bij klachten thuis!
  • Let goed op elkaar zodat we de veiligheid kunnen blijven garanderen. Spreek elkaar daar desnoods op aan.
  • De kleedkamers zijn gesloten dus je moet je thuis omkleden en douchen.

Veel loop plezier allemaal en blijf gezond!

http://klik voor meer info op deze website

22 nov

Guido liep gisteren weer een hele marathon. Lees hieronder zijn verhaal…

Marathon Ronde Venen

Zondag 21 november. Het begon met een appje van Richard: zin in iets geks? Zo kwam het van de marathon Ronde Venen. Een fijn lokaal georganiseerd evenement met 400 deelnemers. Zo klein dat deze net tussen de mazen van de coronaregels door kwam. Dat kleine lokale merk je goed aan het enthousiasme van de organisatoren. Veel leuker dan Rotterdam, hoewel ik nu wel voor het eerste zonder Lee Towers van start moest.

Maar je hebt toch al de hele triatlon gedaan, wat is hier dan nog spannend aan? Nou, een losse marathon (een echte marathon) is veel zwaarder dan dat stuk in een triatlon. Ik had het mezelf ook wel zwaar gemaakt met een beoogde eindtijd van 3 uur 59 minuten en 59 seconden. De beroemde magische grens. Tijdens de triatlon deed ik er een uur langer over. Dus aan het werk.

Afijn, lang verhaal kort. We liepen in een prachtig mooi zonnetje en door een groen groen polderlandschap. De laatste kilometers rekende en rekende ik.

Gaat het lukken, die 3:59? Spannend! Pijn in de benen en een stuk dwars door een weiland. Zwaar. Niet snel genoeg. Aanzetten. Kan niet! Moet toch!!

 

Het resultaat is een marathon voltooid in 3 uur 59 minuten en 22 seconden. Dus welgeteld 38 seconden over. Wauw. En een PR. Op m’n 60ste. Hoe mooi is dat?

21 nov

“Hitlopers zijn Wildlopers!”

Vandaag (én gisteren)  liep een aantal leden van Hit’91 mee aan de 7 Heuvelensloop. De wedstrijd was helaas door Covid-19 afgelast maar dat weerhield hen er niet van om te gaan lopen! Zij waren overigens niet de enigen want zoals je kunt zien op  dit filmpje  (van de Gelderlander website)  liepen meerdere fanaten de wedstrijd tóch mee!