02 mrt

En nu in Lent …. weer dat hele end!

Ook ik heb me laten verleiden door Richard om mee te doen met een marathon….in corona tijd, dus tijd om te trainen en weinig andere leuke afspraken in het weekend. En goed om weer een doel te hebben om naar toe te trainen.
In oktober 2020 hebben Gaby en ik ook een marathon gelopen die zelf georganiseerd was, gesteund door Hans die de 1e 24km mee liep en Trees die de hele weg mee ging op de fiets.

En nu in Lent…weer dat hele end.
Fijn dat de wedstrijd in het weekend van de storm afgelast werd…maar opeens een week later…dan moet ik me toch weer even mentaal voorbereiden om nog maar een lange duurloop te lopen. Maar goed, 27 februari 2022 zouden we om 9.00u van start gaan. Vroeg op, de gebruikelijke voorbereidingen, wat doe ik aan, hoeveel gelletjes neem ik mee, nog even snel naar de toilet en dan op naar de start. Het voordeel van zo’n mini evenement is dat je niet lang van te voren in een startvak hoeft te wachten, sterker nog, er was niet eens een startvak 😊

Gaby, Piet en ik liepen de 1e 21km samen op met een gemiddeld tempo van net iets onder 5min/km. De marathon blijft altijd ook een mentale wedstrijd…ik liep best lekker, maar hele stukken wind tegen en een paar klimmetjes maakte dat ik het toch best pittig vond. Het is dan ook de “angst” die je voelt of je het wel gaat redden zo. Aangezien we geen eindtijd in gedachte hadden zijn Gaby en ik de 2e helft wat rustiger gaan lopen. Uitlopen was het doel.

De zon scheen en het was prachtig weer. Dus gewoon doorlopen ….en dat deed ik. Blij dat je vanaf de 35km echt af gaat tellen. En zo fijn dat de finish in zicht komt….geen drangrekken met mensen en harde muziek. Wel slingers en enthousiaste hitters en vrijwilligers die je toe juichen. 1e dame! (Ik was ook de enige dame die mee deed 😊) Met de tijd 3.33.31u ben ik zeer tevreden! Het geeft altijd weer zo’n voldaan gevoel als je de marathon uit gelopen hebt. Ik kijk terug op een geslaagde dag. Gaby bedankt voor het fijne samen lopen. Hans bedankt voor het samen trainen en het losmaken van mijn veters omdat ik niet meer kon bukken na de wedstrijd.

01 mrt

The Promised Lent 20-02-2022

Daar was tie dan ….. de eerste Nijmeegse marathon, dat beloofd wat! Georganiseerd door de super enthousiaste Richard Lammens (ooit fanatieke HIT- oprichter en -trainer) op een historische dag 20-02-2022. Echter, storm Richard moest zijn meerder erkennen in de drielingstorm Dudley, Eunice & Franklin. Uitstellen dan maar. Het werd een week later, 27-02-2022, een prachtige zonnige dag. Start en finish op het Dorpsplein in Lent, voor de hele en halve marathon …… best een end!  Het was even zoeken naar de locatie, maar de slingers, tafeltjes met zelfgemaakte versnaperingen voor de lopers en een kluitje toeschouwers wezen de weg.

Richard had een aantal Hitters warm gemaakt om mee te doen op de hele (Gaby en Dimphy) en op de halve (Guido, Erdo, Erik, Bram, Hans, Desireé, Fons) marathon. En als er Hitters lopen, zijn er ook Hitters-toeschouwers: Carolin, Fredy, Berthe, Erna en Trees stonden aan de finish.

Er werd ondanks de wind hard en lekker gelopen (Bram zelfs een PR en een derde plaats, opgejaagd door Erdo in de eindsprint). Piet, ex-Hitter won de marathon. Fons was minder fortuinlijk en moest wegens blessure uitstappen.

Voor een impressie van een lekker loopje (volgend jaar vast een wereldevenement….) zie de onderstaande link!

https://photos.app.goo.gl/jzNXyM1kf61XRmX28

01 mrt

Best een end …….. een halve marathon! 27-02-2022 Marathon Lent

Op 9 maart 2008 liep ik mijn 1e halve marathon: de Nico de Witt Marathon in Beek. Met een prachtige eindtijd van 1:57:56. “Dat ga ik nooit meer doen”, besloot ik toen, “ik kom nooit meer onder de 2 uur.” En zo geschiedde….totdat de altijd energieke en stimulerende Richard Lammens me een uitnodiging stuurde voor de halve marathon in Lent op 20-02-2022. Ik had getraind voor de 7Hloop, had wel al een tijdje last van mijn knie maar ik dacht “Ach, waarom toch niet nog een keer proberen”. Op advies van Saskia heb ik toen heel geleidelijk het aantal kilometers uitgebreid en het leek te gaan lukken. Totdat de weersvoorspelling kwam: veel regen en veel wind. Wat was ik blij dat het een week werd uitgesteld. Het werd prachtig weer! In totaal liepen er ongeveer 25 lopers de halve marathon, helaas maar twee vrouwen. Twee mooie verschillende rondes die ik nog niet kende. Enthousiast liep ik de 1e km met Guido mee maar ik wist dat ik hem snel los moest laten. Het was een lange tocht maar ik had het gelukkig nergens te zwaar. De 2e ronde had ik een haas geregeld die met me meeliep en me uit de wind hield. Dat was fijn. Maar het blijft wel een end. Wat leuk al die enthousiaste HITTERS bij de finish. En gelukkig was ik niet eens de laatste die binnenkwam. Ik ben erg tevreden over mijn eindtijd 2:08 enne….over drie weken de halve marathon van Sint Anthonis. Hoe ouder hoe gekker…..Sportieve groet Desiree