02 mrt

En nu in Lent …. weer dat hele end!

Ook ik heb me laten verleiden door Richard om mee te doen met een marathon….in corona tijd, dus tijd om te trainen en weinig andere leuke afspraken in het weekend. En goed om weer een doel te hebben om naar toe te trainen.
In oktober 2020 hebben Gaby en ik ook een marathon gelopen die zelf georganiseerd was, gesteund door Hans die de 1e 24km mee liep en Trees die de hele weg mee ging op de fiets.

En nu in Lent…weer dat hele end.
Fijn dat de wedstrijd in het weekend van de storm afgelast werd…maar opeens een week later…dan moet ik me toch weer even mentaal voorbereiden om nog maar een lange duurloop te lopen. Maar goed, 27 februari 2022 zouden we om 9.00u van start gaan. Vroeg op, de gebruikelijke voorbereidingen, wat doe ik aan, hoeveel gelletjes neem ik mee, nog even snel naar de toilet en dan op naar de start. Het voordeel van zo’n mini evenement is dat je niet lang van te voren in een startvak hoeft te wachten, sterker nog, er was niet eens een startvak 😊

Gaby, Piet en ik liepen de 1e 21km samen op met een gemiddeld tempo van net iets onder 5min/km. De marathon blijft altijd ook een mentale wedstrijd…ik liep best lekker, maar hele stukken wind tegen en een paar klimmetjes maakte dat ik het toch best pittig vond. Het is dan ook de “angst” die je voelt of je het wel gaat redden zo. Aangezien we geen eindtijd in gedachte hadden zijn Gaby en ik de 2e helft wat rustiger gaan lopen. Uitlopen was het doel.

De zon scheen en het was prachtig weer. Dus gewoon doorlopen ….en dat deed ik. Blij dat je vanaf de 35km echt af gaat tellen. En zo fijn dat de finish in zicht komt….geen drangrekken met mensen en harde muziek. Wel slingers en enthousiaste hitters en vrijwilligers die je toe juichen. 1e dame! (Ik was ook de enige dame die mee deed 😊) Met de tijd 3.33.31u ben ik zeer tevreden! Het geeft altijd weer zo’n voldaan gevoel als je de marathon uit gelopen hebt. Ik kijk terug op een geslaagde dag. Gaby bedankt voor het fijne samen lopen. Hans bedankt voor het samen trainen en het losmaken van mijn veters omdat ik niet meer kon bukken na de wedstrijd.

2 thoughts on “En nu in Lent …. weer dat hele end!

Geef een reactie