IMG_0734 HIT ’91 staat voor Hardlopers In Training 1991.

HIT is de hardloopvereniging van de Personeelsvereniging Radboud van de Radboud universiteit Nijmegen en het Radboudumc.

HIT ’91 heeft al vele jaren een ledenbestand dat slingert rondom de 45 leden. Dat is net groot genoeg om te komen tot wat grotere gezamenlijke activiteiten, maar ook net nog klein genoeg om met elkaar betrokken te blijven.

In de afgelopen 30 jaar is een leuke club ontstaan, die probeert het gat te vullen tussen het lopen in je ééntje en de vaak (te) massale atletiekverenigingen. Omdat de kwaliteit daar niet onder mag lijden, trainen we onder begeleiding van gediplomeerde en ervaren trainers.

Omdat binnen zo’n groep van 45 mensen natuurlijk meerdere niveaus en ambities bestaan, word je ingedeeld in een groep van je eigen niveau. Voor iedereen proberen we een programma op maat te maken. Beginners kunnen zo kennismaken met het hardlopen en voor gevorderden wordt de mogelijkheid gecreëerd om hun prestatieniveau te verbeteren.

De trainingsschema’s kunnen ook als voorbereiding dienen op prestatielopen of echte wedstrijden. De Zevenheuvelenloop heeft hierin natuurlijk een speciale plaats. Ieder jaar proberen we hier weer met een grote club van start te gaan en natuurlijk ook te finishen.

Wil je niet aan dergelijke lopen deelnemen dan train je gewoon voor de gezelligheid mee, want er moet niets, en bijna alles mag. Daardoor heerst er binnen HIT ’91 een ongedwongen sfeer.

De gehele club traint een keer per week op maandag. Omdat we geen seizoens-stop kennen, trainen we het hele jaar door. We verzamelen om 17:00 uur in de kantine van de atletiekbaan in Brakkenstein (aan de Heemraadstraat), een gunstig tijdstip voor de meeste werknemers van het UMC. De baan ligt dichtbij het universiteit. In de kantine zijn ook kleed- en douchegelegenheden aanwezig.

Afhankelijk van het seizoen gaan we de bossen in bij Heumensoord, trainen op de weg of blijven op de atletiekbaan. Om 18:30 uur zijn we zeker weer terug in de kantine, waar na afloop van de training nog de gelegenheid is om iets te drinken en een beetje na te kletsen.

Naast de wekelijkse training worden er nog andere activiteiten georganiseerd, waaronder in ieder geval jaarlijkse clubkampioenschappen en een sportief (club)weekend weg. Ook de website van Hit’91 zorgt dat de onderlinge betrokkenheid groot blijft.

Lijkt het je wat ?

Geïnteresseerden mogen ter introductie 2 keer gratis en vrijblijvend meetrainen. Dat het gratis is staat als een paal boven water, hoe vrijblijvend het is, is echter nog maar de vraag, want:

Je wilt namelijk niet meer weg!

En wat dan ?

Dan neem je contact op met Eliska de Winter via de contactpagina. Voor het geld hoef je het niet te laten, want binnen het sportgebeuren van UMC en de Radboud universiteit doen wij je een gunstig aanbod.

De contributie over een kalenderjaar bedraagt:

Voor werknemers Radboudumc:  €70

Voor gastleden:  €100