HIT91

HIT91?

HIT91 (Hardlopers In Training) is de hardloopvereniging van de Personeelsvereniging Radboud van de Radboud Universiteit Nijmegen en het Radboudumc. De club bestaat sinds 1991.

Wie zijn we?

De lopers
De clubleden zijn voornamelijk afkomstig van het Radboudumc en de Radboud Universiteit Nijmegen. Maar er zijn ook lopers van buiten deze organisaties. Sommige lopers willen graag trainen met een bepaald doel voor ogen, bijvoorbeeld een specifieke wedstrijd of een prestatieloop, anderen doen mee om fit te blijven, te ontspannen en blessurevrij te kunnen hardlopen.
Ook de belangstelling van de lopers is gevarieerd: van triatlon tot trailen, korte en lange afstanden.

Trainers
De club traint onder begeleiding van drie gediplomeerde en ervaren trainers:
Andreas, de doorgewinterde lange afstandsloper/triatleet, Anne Roos (fysiotherapeut), de snelle jonge hond, en Trees, de ervaren all round trainster.

Trainingen

De lopers zijn ingedeeld in twee trainingsgroepen. De ene groep loopt wat sneller dan de ander groep. Sneller lopen is niet voor alle lopers een doelstelling. Het doel is ook fit blijven en dit vasthouden, maar in beide groepen kun je je prestatieniveau verbeteren. De trainingen zijn gevarieerd en vinden plaats in een ongedwongen sfeer.

De trainingen worden uitgevoerd op basis van trainingsschema’s. Deze schema’s kunnen als voorbereiding dienen op prestatielopen of echte wedstrijden. De Zevenheuvelenloop heeft hierin natuurlijk een speciale plaats. Ieder jaar proberen we hier weer met een grote club van start te gaan en tevreden en blij   te finishen, maar meedoen aan wedstrijden is geen must.

Waar en wanneer
De club traint één keer per week op maandag. We verzamelen om 17.00 uur in het clubgebouw van de Atletiekbaan Brakkenstein in Nijmegen (Heemraadstraat 3). In het clubgebouw is omkleed- en douchegelegenheid, en er zijn lockers voor je waardevolle spullen.

17.00 Uur lijkt een niet reguliere startijd, maar het is een gunstig tijdstip voor de meeste medewerkers van het UMC. De baan ligt dichtbij de campus, en na de training ben je weer op tijd thuis, en heb je een vrije avond!

We kennen geen seizoensstop en trainen het hele jaar door, ook tijdens de vakantieperiodes. Afhankelijk van het seizoen gaan we de bossen in van Heumensoord, trainen op de weg of blijven op de atletiekbaan.

HIT91 is een leuke en ambitieuze hardloopclub. De club heeft de afgelopen jaren gemiddeld 45 leden. Dat is groot genoeg voor wat grotere gezamenlijke activiteiten, en klein genoeg om bij elkaar betrokken te zijn.